Skip to content
Alle stillinger

Åsne Ådland-Dale

Stilling: Head of Strategy & Business development 

Selskap: Birdsview as

Skjermbilde 2023-10-11 kl. 09.40.10

Dine refleksjoner om styrearbeid?
Det er økende forventninger til styre og ledelse i bedrifter på mange plan. Regulatorisk, med tilpasninger til EUs taksonomi og innføring av CSRD som et eksempel, men også markedsmessig og for å klare overgangen til en mer bærekraftig, konkurransedyktig og inkluderende fremtid. Her tror jeg at jeg kan bidra - ved å bruke det jeg har lært om innovasjon, bærekraft og produkt/tjeneste-utvikling til å jobbe sammen med proaktive selskaper som ønsker å arbeide enda mer adaptivt med å håndtere og utvikle seg for fremtiden. 

Hva brenner du for?
Jeg brenner for bærekraftig forretningsmodell-utvikling. Å videreutvikle dagens - og å se nye business-muligheter som kan løse morgendagens floker. Å balansere dagens forventninger samtidig som man jager det å innrette seg etter framtiden på en god måte.

Hva er du mest stolt over i din (leder)karriere?
I flere av mine jobber har jeg fått lov til å lede store utfordrende prosjekter, hvor man i fellesskap skal komme frem til større strategiske leveranser eller produktlanseringer som har krevd stor tverrfaglighet, kontinuerlig forankring i organisasjonen, å tørre å tenke stort sammen og bryte noen barrierer. Når man i fellesskap klarer dette som et team, når eierskapet til leveransen sitter som støpt - og felles stolthet vokser frem: DA er det en uslåelig følelse.

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du hatt som du har lært mest av?
Når jeg ser i bakspeilet er det nok energien jeg har brent av på å bekymre meg for småfeil eller rammevilkår jeg ikke kan gjøre noe med som jeg har lært mest av. Målet er å ikke bruke tid på "ubetydeligheter" - men heller styre tid og krefter til ting som virkelig betyr noe.

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere (som leder)?
En klok kvinne introduserte meg en gang til begrepet "To be unmessable with". For meg innebærer det å stå stødig, å forsøke å beholde roen uansett hvilke utfordringer som kommer seilende. Å se fremover, både på de kortsiktige bølgetoppene og bunnene, men også på de neste store stormene av forventninger og endringer som ligger fremover i horisonten. Klarer man det, så angriper man de fleste problemstillinger på en klokere måte.