Skip to content
Andre ved roret

Fargespill får en ny samlende og trygg leder

Kjetil Sælen og Fargespill

 

Matae fikk det ærefulle oppdraget fra styret i Fargespill om å finne en samlende og trygg ny leder.

Fargespill er en suksesshistorie innen kultur, og mangfoldsarbeid og inkludering i Norge. I snart 20 år har Fargespill skapt engasjerende scenekunstopplevelser av høy kvalitet, sammen med barn og unge med røtter fra hele verden.

Gjennom samtaler med interne og eksterne nøkkelpersoner i miljøet rundt og i Fargespill, fikk Matae et svært godt inntrykk av hvem de er, og hva de ønsker å oppnå. Sammen med kompetente og lidenskapelige kolleger skal ny leder bidra til at Fargespill opprettholder sitt utrettelige fokus på kvalitet.

I vårt søk etter den rette kandidaten, var det viktig å finne en leder med forståelse for strategisk arbeid og daglig drift av ideelle stiftelser. Samtidig var det viktig å finne en kommersiell profil som kan sikre inntektene til virksomheten samtidig med en trygg organisasjon.

Vi fikk inn mange gode søkere, og vi søkte selv frem ledere med kompetanse og de personlige egenskapene som kunne matche rollen bra.

Med Kjetil Sælen har Fargespill fått en leder som treffer veldig godt på de kriteriene som skal til for å lykkes i å utvikle og fornye Fargespill i tiden som kommer.

Kjetil Sælen er kjent for å være engasjert, trygg og flink til å bygge relasjoner. Han har vært involvert i Prosperastiftelsen hvor han har fungert som regionsleder og i et vikariat som nasjonal leder der han har vist seg som en verdifull ressurs mot styret og ut mot andre viktige samarbeidspartnere. Han har et stort samfunnsengasjement, spesielt for unges oppvekstmiljø og har i tillegg til å være tidligere fotballdommer i norsk eliteserie, også vært daglig leder for fotballklubben Arna-Bjørnar. På fritiden jobber han som miljøterapeut og rådgiver i en familieråd og barne-institusjon. Som Internasjonal instruktør i Norges Fotballforbund har han vært delaktig i frivillig arbeid siden 2006 i flyktningeleirer i Thailand, med flyktninger fra etniske grupper i Burma. Prosjektet ble koordinert av Kirkens Nødhjelp. 

Med hans strategiske og operative ledererfaring kan han bidra til en samhandlene kultur og gode resultater ved å mestre balansen mellom stødig, daglig drift og et innovativt tankesett.

Fargespill har skapt en unik metode for å spille på menneskers sterkeste egenskaper. Kjernen i metoden er det viktige spørsmålet – «Hva har du?». Fremover skal de utvikle seg med stor kraft – både i størrelse, profesjonalitet, og arenaer. Som daglig leder får Kjetil Sælen bidra til å skape rammene for at Fargespill-metoden bevares, og skaper mestring for enda flere mennesker.

Vi gratulerer styret, ansettelsesutvalget og Kjetil med denne spennende match´en og takker så mye for samarbeidet og de gode samtalene underveis med styret og valgkomiteen v/styreleder Elin Sarai, Sissel Saue og Martine Berg Olsen.

Vi gleder oss til å følge dere i fortsettelsen!