Skip to content
Alle tidligere stillinger

BIT Teatergarasjen søker administrativ leder

Prøverommet foto Thor Brødreskift_26

BIT Teatergarasjen søker en administrativ leder som kan lede teaterets daglige drift. Administrativ leder blir en viktig støttespiller for teatersjefen i arbeidet med å ivareta og utvikle teatrets posisjon som en markant og nytenkende kulturaktør i Bergen, i Norge og internasjonalt.

BIT Teatergarasjen flytter i løpet av 2026 inn i nye og moderne lokaler i Sentralbadet Scenekunsthus. Administrativ leder får oppgaven med å legge til rette for en smidig flytteprosess der et godt samarbeid med andre interessenter og samarbeidspartnere blir sentralt. Vi ser etter deg som har administrativ ledererfaring fra kulturfeltet – som kan bidra sterkt til å bygge en trygg og tillitsbasert teaterorganisasjon. Du er løsningsorientert og tar selvstendig ansvar for blant annet personalhåndtering, økonomistyring, planlegging og koordinering av driften samt HMS-oppgaver.

Administrativ leder må ha stor arbeidskapasitet og være villig til å ta et helhetlig ansvar for det som skjer i teateret, også i de mest intensive og travle produksjonsperiodene når vi arrangerer festivalene Meteor og Oktoberdans. I rollen som administrativ leder er en del av jobben dessuten å opprettholde stabiliteten og kontinuiteten ved teateret.

Det er fint hvis du har erfaring med det offentlige virkemiddelapparatet og har en viss forståelse for politiske beslutningsprosesser som påvirker kultursektoren. Du må motiveres av å snakke BIT Teatergarasjens sak med media, næringslivet, politikere, offentlige myndigheter og ulike samarbeidspartnere i samarbeid med teatersjefen.

I BIT Teatergarasjen får du en utfordrende og innholdsrik arbeidshverdag i et av Norges mest spennende scenekunsthus, sammen med dedikerte og kompetente medarbeidere. Administrativ leder får personalansvar for alle ansatte og rapporterer til teatersjefen.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Matae ved Roy Tore Lysen Jensen på tlf. 909 20 447 eller Mads Hundvin på tlf. 926 55 667. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i en innledende fase. Send søknad og CV snarest via matae.no.

Om BIT Teatergarasjen

BIT Teatergarasjen har røtter tilbake i 1983/84 og har gjennom vel 40 år blitt et anerkjent teater, som co-produserer og presenterer norsk og internasjonal scenekunst. BIT Teatergarasjen legger særlig vekt på prosjekter som stimulerer til internasjonalt samarbeid og arbeid på tvers av kunstneriske sjangre. BIT Teatergarasjen arrangerer også hvert år to alternerende scenekunst-festivaler, Meteor og Oktoberdans. I 2026 flytter teateret inn i Sentralbadet Scenekunsthus, sammen med nasjonalt kompani for samtidsdans, Carte Blanche. BIT Teatergarasjen har i dag 14 heltidsansatte medarbeidere.