Skip to content
Andre på skuten

Susann Hellesnes

Navn: Susann Hellesnes

Stilling / Styreverv: Redaktør i nettmagasinet Utetrend, programleder i Drømmefanger podcast og partner i Fire Media

IMG_4774

Kort oppsummering/intro av Susann, og litt om spennende prosjekter som er på gang 

Jeg er på mange måter en kreativ potet og igangsetter. De siste ti årene har jeg jobbet med kommunikasjon og prosjektledelse i alt fra Apriil, TV 2, Screen Story og som freelance. Nå for tiden jobber jeg blant annet med å bygge opp og relansere nettmagasinet Utetrend som tar temperaturen på byliv og kultur, og som har som en av målsetningene å løfte frem nye stemmer og synliggjøre gode initiativer i byen. En spennende prosess som har gitt mye bra lærdom på veien.

Jeg var redaktør i samme magasin som 20-åring, så det å få komme tilbake nesten 10 år senere, og få mulighet til å gjøre ting på måter jeg ikke hadde erfaringen til den gangen, er veldig spennende og lærerikt. En fellesnevner for flere av prosjektene jeg har jobbet med siste tiden, som dokumentarserien Uredd, Drømmefanger podcasten og magasinet, er at det handler om drømmer, potensialer og lidenskaper. Mitt personlige mål er å synliggjøre de ulike måtene man kan leve på i en by som Bergen, og inspirere andre til å følge drømmene sine herfra.

Hva kjennetegner et godt fremtidig styrearbeid - hvilke råd har du til eiere/ledere som skal sette sammen et styre/eller ledergrupper?
Jeg har ingen erfaring med styrearbeid, men sett fra mitt ståsted ville jeg tenkt at problemstillingene som legges på bordet skal kunne speiles fra flest mulig vinkler. Jeg ville satt sammen en gruppe mennesker med spesialkompetanse innenfor sine bransjer, variert erfaring, ulike alder, bakgrunner og interessefelt. Jeg hadde også prøvd å finne folk som brenner for noe, og som reflekterer godt, slik at de spørsmålene som stilles, når man endelig får stilt dem på styremøtene, er gjennomtenkte og gode. Jeg ville også rådet dem til å ha med eksterne, og folk med god gjennomføringsevne. Det er viktig at alle i rommet vet hvorfor de sitter der, og at det er nok trygghet i rommet til at alle tør å “rekke opp hånden” og at det er en trygg arena for engasjement, men også uenighet og diskusjon.

Hva inspirerer deg?

I jobbsammenheng finner jeg mye inspirasjon i godt lesestoff, gode formidlere, gode diskusjoner og alt som setter sansene i sving, fordi en stor del av min jobb er å treffe følelser og triggere hos andre mennesker igjen. Jeg blir også veldig inspirert av byen jeg bor i, og prøver å utforske den så godt som overhodet mulig. Naturen, meditasjon, musikk, utsikten fra Fløyen, tuppen av Nordnes, vakre rom, koselige barer og kafeer, både her hjemme og andre steder, er også store kilder til inspirasjon for meg. Men den største er nok menneskene jeg omgir meg med. Fellesnevneren for alle sammen er at de inspirerer meg på et eller annet plan.

Hva er du mest stolt over i din karriere?
Dette måtte jeg tenke en stund på, men jeg tror jeg er mest stolt over at jeg har fulgt hjertet hele veien, og tatt valg som kanskje har sett rar ut for andre, men som har vært riktig for min del. Jeg startet også podcasten min lenge før jeg var klar for det, og er nå på mitt femte år med intervjuer med gullfolkene på sine felt. Alt fra arkitekt, dommer, investor til kunstnere, designere og personer med rusutfordringer har gjestet, og alle legger noe fra seg som jeg, og forhåpentligvis de som hører på, kan ta med videre. Det er skikkelig luksus å trekke fra andres erfaringer i det formatet der, rett og slett. Så det kjenner jeg at jeg er litt stolt av, fordi jeg måtte jobbe lenge med meg selv for å tørre, og trodde egentlig aldri jeg kom til å gjøre det, men her er vi!

Hva er det beste rådet du har fått - eller gitt som leder?

Jeg har fått veldig mange gode råd oppigjennom, men nå om dagen er det to råd jeg har tenkt mye på: “du har mer tid enn du tror” og “when fishermen can’t go to sea, they repair their nets.” Å ikke ta forhastede avgjørelser i en presset situasjon, er noe jeg prøver å lære meg. Det faller meg mest naturlig å være impulsiv og ta valg på stedet, men nå har jeg begynt å lære meg at det kan være helt fint å sove på det, og se om man tenker noe annet dagen etter. Og når man ikke kan gjøre ting slik man alltid har gjort dem, er det en fin anledning til å utvikle seg og se hva man eventuelt kan gjøre annerledes rundt neste sving. Den fasen er jeg i nå.

Hvilke motgang har du møtt som du har lært mest av?
Listen er lang når det gjelder motgang og feil, men en episode som har ført til at jeg ikke har gjort sammen feilen på nytt var da jeg sto på Gullruten for syv år siden og intervjuet de som skulle på rød løper. Etter en lang dag med et minnekort fullt av gull (trodde jeg) viste det seg at jeg ikke hadde tatt opp lyd på noen av intervjuene. Det har aldri skjedd siden, men den leksen kunne du fått gratis av meg…