Skip to content
Andre på skuten

Alexander Solberg

Selskap: Ex. Eviny / Ex. Chess / Ex Carat
Stilling: Merkevareansvarlig

Skjermbilde 2023-10-20 kl. 09.17.14

Dine refleksjoner om styrearbeid?

Jeg tenker at det er alt for mange økonomer og alt for lite kommersielle hoder i norske styrer. Det samme gjelder mangfoldet. Sammenlignet med Sverige og Danmark ligger vi langt bak.

Hva brenner du for?

Å få nordmenn til å dra i samme retning når det kommer til de store utfordringene og mulighetene vi har foran oss. Eksempelvis omstilling fra fossil til fornybar energi, hvordan man kan hevde seg internasjonalt som merkevarer og at idrett/fritidstilbud for barn, unge og faktisk voksne mennesker må få et langt større fokus inn i samfunnsengasjementet til næringslivet.

Hva er du mest stolt over i din (leder)karriere?

Jeg er vel mest stolt over å ha vært med på å bygge en av de sterkeste merkevarene i Norge med Chess. Samtidig var merkevareskillet i BKK og oppstandelsen av Eviny en ting jeg er veldig stolt av. Så har jeg også vist at det er mulig å bygge mediebyrå utenfor Oslo. Det er en liten bonus.

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du hatt som du har lært mest av?  

I min bransje gjør man feil hele tiden, så for meg handler det mer om at motgang og feil er en del av jobben og det som gjør at vi hele tiden blir bedre. Men dersom jeg skal trekke frem en feil jeg husker godt, så var det at jeg brukte Thor Hushovd i en kampanje for Chess hvor jeg trodde jeg hadde alt på stell - det hadde jeg ikke. Hadde ikke avklart direkte med han. Det var flaut og dyr lærdom, men det endte godt og det ble et godt samarbeid mellom et sykkellag og Chess.

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere (som leder)?  

Vær en stjerne i ditt eget liv og ikke andres liv.