Skip to content
Alle stillinger

Maria Friis Thorsen

Stilling: Daglig leder i Guilty

Styreverv: Salgs- og Reklameforeningen

Maria Friis Thorsen

Hva kjennetegner ditt lederskap og styrearbeid? Hvordan bygger du en god kultur?
En tidligere kollega beskrev meg som et  fyrverkeri, hehe! Men jeg tror vel det handler om at jeg er veldig engasjert og gir mye av meg selv. Jeg er også veldig nysgjerrig på mennesker, bransjer og fagområder - fra små til mer komplekse spørsmål om hva, hvorfor eller hvordan.

Jeg har nok en liten rebell i meg også, jeg har alltid utfordret og er ikke redd for å stille «dumme» spørsmål - uavhengig av bransje eller stillingstittel. En vennlig rebell tror jeg beskriver meg godt. Jeg vet at ved å spørre åpner en opp for dialog og får nye synspunkter til bordet, og det er vi avhengige av for å utvikle oss.

For å bygge en god kultur er det viktig for meg med tillit, å skape trygghet, samhold og stolthet, samt bygge forståelse og respekt for hverandre. Å koble sammen mennesker i tverrfaglige team og samarbeide mot felles mål er avgjørende for både trivsel og resultater. Det er iallfall min erfaring. Jeg synes også det er viktig med tid til selvutvikling og refleksjoner rundt hva vi kan gjøre smartere og bedre.

Og så er det viktig å ha det gøy - og feire små og store milepæler, sammen!


Hva brenner du for innen styrearbeid?
Jeg brenner for strategiarbeid der man løfter blikket, reflekterer og har grundige diskusjoner om utfordringer og muligheter - og da gjerne innenfor forretning og merkevare. Hvorfor eksisterer vi, egentlig? Hva tilbyr vi og til hvem? Hva skiller oss fra andre? Hvordan tjener vi penger i dag og hvordan skal vi tjene penger i femtiden?

Det å få innsikt i forretningsutfordringer og ta fatt på disse med andre dyktige mennesker med ulik bakgrunn, kunnskap og erfaring - det er gøy det!


Hva er de tre viktigste læringspunktene dine innen ledelse/styrearbeid så langt?

1) Mangfold er gull - bakgrunn, kunnskap, alder, kjønn m.m. Desto mer man utfyller hverandre som team, desto bedre. Da får man de virkelige gode diskusjonene og beslutningsgrunnlagene.

2) Innsikt og forståelse er avgjørende. Det er viktig for meg å forstå hva jeg faktisk skal ta en beslutning på - enten det omhandler en reell utfordring eller et behov. Deretter sørge for å innhente nok og riktig informasjon til å ta en gjennomtenkt beslutning.

3) Eierstruktur og strategi setter rammer. Det er verdt å tenke på både når du ser etter nye muligheter.

Hva er motivasjonen din for å påta deg styreverv?
Jeg ser på styreverv som en fantastisk læringsarena med mye ansvar og tillit. Å løfte blikket, diskutere og reflektere sammen med andre er veldig givende. Og det å sette gode forutsetninger for de som skal lykkes med å skape resultatene er en stor motivasjon.

"Å gjøre det slik vi alltid har gjort det fordi det går bra" er jeg allergisk mot. Med dagens utvikling innenfor teknologi, kunstig intelligens, maskinlæring og digitalisering finnes det så ekstremt mange muligheter - og Bergen/Vestlandet må ta en tydelig posisjon! Vi må jobbe for at Bergen (for)blir en attraktiv by for kloke hoder som vil bane vei og gjøre en forskjell!