Skip to content
Alle stillinger

Henriette Sæther Tveit

Stilling: Direktør Kundeutvikling Tryg Commercial Line NO

Styreverv: Styremedlem i DSD eide Adventure Tech, DSD Explore og representerer Tryg i styret i NCE Finance Innovation. 

MicrosoftTeams-image (1)-1

Henriette Sæther Tveit er direktør for kundeutvikling i Tryg Bedrift. Hun har ansvaret for en portefølje på rundt to milliarder kroner som styres fra Bergen. Henriette har en unik kombinasjon av teknologiforståelse og kommersiell ledelse og har nylig fullført en MBA i Sustainable Business Strategy ved NHH. Hun har en master i media & kommunikasjon fra UIB og har hatt ulike kommersielle lederroller siden 2010. I 2019 gikk hun fra media til finans hvor hun har utviklet sin rolle som tydelig og fremtidsrettet kommersiell leder.

Dine refleksjoner om styrearbeid- Hvilke råd har du til å finne sin plass og rolle i et styre.

Jeg har vært nerdete opptatt av styreverv siden tidlig i tyveårene, og vært heldig å få lov å bidra i mange ulike styrer både i organisasjoner og i privat næringsliv. Når jeg går inn i et styre er det viktig for meg å forstå organisasjonen og dens mål, samtidig som god forståelse av egen rolle er sentralt. Jeg bidrar best i et styre når jeg kan komme med verdier og perspektiver som gir styret større bredde.


Hva brenner du for?

Jeg brenner for at flere kvinner skal ta roller med resultatansvar og ønske å påta seg styreverv tidlig i karrieren. Styreverv er en fantastisk mulighet til å øke sin strategisk kompetanse, utvide sitt nettverk og få nye perspektiver. Det gjelder både kvinner og menn.  Jeg mener det at våre ansatte har styreverv bidrar til økt innovasjon,  og styrker den strategiske kompetansen hos våre ansatte. Det en ren vinn-vinn situasjon.

Hva er du mest stolt over i din styrekarriere?

Det må være når et samlet styre i Adventure Tech, midt i pandemien, med et reiselivsmarked som hadde forsvunnet over natten, valgte å støtte administrasjonens i å gi full gass på utviklingen av Bilberry. Bilberry tar markedandeler daglig og er i dag et foretrukket booking- og administrasjonsverktøy for aktivitetsbedrifter i Norge. En helt utrolig reise for et Bergensk Software selskap.

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du lært mest av?

Da jeg var i mediabransjen hadde jeg store deler av livet, vennene mine, og identiteten min sentrert rundt jobb. Jeg lærte at det kan være sårbart. Spesielt da jeg gikk ut i mammaperm første gang for snart ti år siden ble det veldig tomt. Jeg har vært opptatt av å ha et breiere nedslagsfelt for hvordan jeg identifiserer meg selv siden den gang.

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere(som leder)?

Bygg nettverk. Det gjør det så mye lettere å få ting til både internt og eksternt. Jeg har brukt tid på å bygge nettverk i Bergen, og har tatt med meg evnen til å bygge nettverk inn i Tryg. Jeg bruker mye tid til å bli kjent med kollegaer både i Norge og Skandinavia og bygge nettverk internt. Det er lettere for folk å være positive til nye innspill, eller radikale forslag, om de kommer fra en de kjenner og har en allerede positiv holdning til.