Skip to content
Alle stillinger

Johanne Sognefest-Haaland

Stilling/styreverv: Head of AI & Analytics

Selskap: ITERA

MicrosoftTeams-image-2

Kort oppsummering/intro av deg:

Jeg har hatt jobber der tallene står i sentrum, og jobber der mennesker står i sentrum.

Det er kanskje derfor jeg er blitt en slags teknologi-diplomat, som skaper harmoni mellom forretning og teknologien. For oss teknologi-diplomater spiller det ingen rolle hva vi skal lage, men hvilke problemer vi skal løse. Og jeg føler jeg har verdens beste jobb.

 

Dine refleksjoner om styrearbeid - hvilke råd har du til å finne sin plass og rolle i et styre?

Et styre fins fordi man trenger flere komplementerende mennesker for å jobbe frem de beste strategiene. Man sitter i et styre fordi noen ser verdi i kompetansen man besitter, og måten man bruker kompetansen sin på. 

For å finne sin plass må man sørge for at styret og ledelsen i selskapet får brukt erfaringen man komme med. Det høres kanskje banalt ut, men man må stole på tilliten man har fått, gjøre godt forarbeid, og være litt skamløs.  Det dummeste man gjør er å brenne inne med eget perspektiv fordi man tror noe andre har tenkt mer og lenger på det. 

 

Hva brenner du for? –

Med fare for å høres ut som tidenes nerd, brenner jeg for å god bruk av data, og spesielt gode visualiseringer som folk kan agere på. Jeg føler en barnslig glede av å se data smelte sammen og skape ny kunnskap og aureka-øyeblikk!

 

Hva er du mest stolt over i din karriere? –

Jeg er stolt over at nysgjerrigheten min har tatt meg fra å jobbe i Excel, til å være helt fremme i skoen på teknologiske løsninger for data og analyse. Jeg skylder også YouTube en stor takk her 😉

 

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du hatt som du har lært mest av?

Jeg gjorde en generaltabbe i tidlig 20-årene. Jeg trodde jeg kunne jobbe 100 % som rådgiver, bygge en nettbutikk på siden, og opprettholde alle vennskap og fritidsaktiviteter. Jeg møtte til slutt veggen. Jeg sitter igjen med mye lærdom fra dette, og vanvittig mye bestikk i boden. 

 

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere ?

"Så lenge man faktisk bryr seg, er det lov ikke ta alt så seriøst".