Skip to content
Alle stillinger

Kjetil Sælen

Stilling: Regionsansvarlig
Selskap: Prosperastiftelsen Vestland

Skjermbilde 2023-10-11 kl. 09.31.02

Dine refleksjoner om styrearbeid?
Et styre skal være en sparringspartner for organisasjonen, mye mer enn den gamle revisoren. De bør kjenne driften godt nok  til at en kan ha relevante samtaler om veien videre. De grunnleggende verdiene til organisasjonen og styret må stemme overens. Tenker også at et større mangfold av erfaringer og kompetanse ville vært nyttig i mange styrer.

Hva brenner du for?
Jeg brenner for at vi skal ha et samfunn som må bli flinkere til å inkludere hverandre. Utenforskap er roten til så mange problemer, og forebygging av dette er noe av det viktigste vi gjør. Først og fremst for den enkelte, men også for arbeidsmarkedet og samfunnet ellers. Vi trenger et sterkere VI.

Hva er du mest stolt over i din (leder)karriere?
Jeg har opparbeidet meg erfaring fra veldig forskjellige bransjer, og har gode relasjoner til alle de arbeidsplassene jeg har hatt. Har fulgt hjerte i mine jobbvalg. Det har kostet meg noen kroner, men har gitt meg mye læring, egenutvikling og gode opplevelser. Setter også pris på at jeg har den egenskapen at jeg blir oppriktig glad i mennesker rundt meg. 

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du hatt som du har lært mest av?
Den egenrådigheten som har gitt meg mye i livet, har også noen ganger stengt for andres fornuftige innspill. Det har forhåpentligvis blitt litt bedre med tiden:)

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere (som leder)?
Det var vel mer en erfaring enn et råd. Min første ordentlige leder var Karl Johan Brusdal som er grunder av Norengros K.J. Brusdal AS. Han viste meg i praksis den enkle leveregelen: Snakk til alle mennesker med respekt og på samme måte, uavhengig av posisjon. Det har hjulpet meg i dialog med mennesker i alle rollene jeg har hatt.