Skip to content
Alle stillinger

Monica Rønhovde Langeland

Stilling/styreverv:

Styreleder, eier og CEO Timeglass Kapital AS
Styreleder, eier og CEO Grønt Skift AS
Styreleder, medeier og CEO Snow Crab Tech AS
Styremedlem, medeier og kontaktperson Havets Verdiskapere AS
Vara styremedlem Connect BAN

Selskap: Timeglass Kapital AS

Image-1

Kort oppsummering/intro av deg og erfaringer fra styrerommet:

Fiskeribiolog med 20 års erfaring fra fiskerinæringen. Har stort sett jobbet med salg og markedsføring, og har som følge av det kundefokus som en av mine kjernekompetanser. I oktober 2023 begynte jeg som selvstendig konsulent innen fiskeri og innovasjon, og jeg storkoser meg i min nye rolle.

Jeg har mest styreerfaring fra egne AS, og jeg har sett hvor viktig det er å få innspill fra andre som ikke er del av den daglige driften. Å ha noen som kan bidra med langsiktige strategier, og som kan «rive av noen plaser» på prosesser som ikke fungerer er gull.

Hva er dine refleksjoner om hva som vil kjennetegne et godt fremtidig styrearbeid?

Åpne diskusjoner med god takhøyde blant folk med forskjellig bakgrunn og kompetanse. Det som funket før, er sannsynligvis ikke løsningen fremover. Vi må tørre å tenke nytt for slik verden drives i dag er ikke bærekraftig.

Hvilke råd har du til andre for å komme raskt raskt i gang i et styre?

Ha en kort gjennomgang av styrets mål, personene som sitter i styre og arranger så gjerne en sosial uformell samling slik at styremedlemmene blir godt kjent. Da er det lettere å lufte tanker og ideer.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for livet i havet, etiske arbeidsforhold og for å løfte sjømaten frem og opp!

Hva er du mest stolt over i din (leder/styre)karriere?

At jeg i 2019 tok steget ut i gründernes verden etter å ha kjøpt en nettbutikk som lå til salgs på Finn.no. Jeg kunne ingenting om klær, nettbutikk eller B2C salg, men nettbutikken er fremdeles i full drift og i mars i år feirer vi 5 års jubileum.

Hvilke motgang har du hatt/møtt eller feil gjort som du har lært mest av?

Jeg hadde en stund en jobb der en kollega aktivt motarbeidet meg. Det tok veldig på kreftene, og hvis en da har en sjef som ikke tar grep, så må en komme seg videre. Arbeidsmiljø er veldig viktig, og det gjelder også i styrerommene.

Hva er det beste rådet du har fått - eller gitt som leder?  

Det beste rådet fikk jeg fra Linda Litlekalsøy Aase. Hun sa: Blir du spurt, så er du kvalifisert! Så det ønsker jeg å spre til alle som trenger å høre det!