Skip to content
Alle stillinger

Ingvild Stautland

Stilling/styreverv: Impact and Investment Analyst, Varastyremedlem i Dyrket.no

Selskap: Rieber & Søn AS

MicrosoftTeams-image (4)

Dine refleksjoner rundt styrearbeid? Og hvordan kan neste generasjon best finne sin plass og rolle i styret?

Styrearbeid er en fantastisk arena for både å lære og bidra, og det er inspirerende å få jobbe med dyktige mennesker for å finne løsninger som bygger lønnsomme og bærekraftige bedrifter som kan være positive tilskudd i samfunnet. Som ferskt tilskudd i et styre tror jeg det er viktig å balansere ydmykheten overfor erfaringene til de man jobber med og gjerne ser opp til, med troen på at det man selv bringer til bordet også har verdi. Ellers har jeg sterk tro på tillit under ansvar. Når en tør å vise unge mennesker tilliten som ligger i å få medvirke i et styre, så tror jeg også unge tar et parallelt ansvar med å engasjere seg der de kan, og spørre der de ser egne begrensninger.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for å finne gode løsninger på komplekse problemer, for ideene som kan oppstå når nye mennesker møtes, og for sammensetningen av folk som bringer ideene og løsningene til liv!

Hva er du mest stolt over i din karriere?

I ulike settinger har jeg fått ha ansvar for at sammensatte team klarer å samarbeide om å nå felles mål og levere på sine ambisjoner, og et høydepunkt var å se det fantastiske arbeidet som lagene la frem under NHH International Case Competition i 2019, når vi samlet tolv lag fra et utvalg av verdens beste universiteter for å konkurrere i Bergen innen et case om norsk dagligvare. Det gir også både stolthet og oppriktig glede å få være med på å tilrettelegge for samspill mellom selskapene i porteføljen vår og deltagerne på Rieber & Søn sitt internship-program. Spesielt gjelder det når personlig utvikling innen noe studentene har ønsket å mestre eller lære mer om går hånd i hånd med utvikling og drift i virksomhetene.

Hvilke feil har du gjort, eller motgang har du hatt som du har lært mest av?

Viktigheten av å tørre å prioritere vekk, og i forlengelse av det viktigheten av å av og til si "nei".

Hva er det beste rådet du har fått i din karriere så langt?

Jeg har to favorittråd som jeg prøver å leve etter! i) Alltid fokuser på det du kan gjøre noe med, og ii) hvis det dukker opp et gjøremål som det tar deg under et kvarter å få unna, gjør det med en gang.